Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verhuur decoratie thema Flower Power

Flowerpower was in late jaren 60 en vroege jaren 70 een artistieke jeugdcultuur uit de Verenigde Staten. De term zou voor het eerst zijn gebruikt door de dichter Allen Ginsberg in 1965. Ze ontstond onder studenten in Californië, vooral in San Francisco De beweging kwam op stoom toen The Beatles zich ermee identificeerden en hun album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band uitkwam.

Het muziekfestival van Woodstock in 1969 vormde een hoogtepunt van de flowerpowerbeweging in de Verenigde Staten. Psychedelische muziek, een anti-establishmenthouding en protest tegen de oorlog in Vietnam kwamen er ruim aan bod.

De mensen die in de flowerpower-subcultuur zaten werden ook wel hippies genoemd.

Flowerpower drukte zich ook uit in kleding en haardracht: fleurige patronen en kleuren, haarbanden, slippers, ruwkatoenen hemden, wijdvallende kleding (vaak naar Indiase snit), of juist superstrakke kleding. Die kleurenpracht gieten wij in toffre decoratieve elementen.

thema flowerpower
Kies uit 44 producten in het thema
Flower Power.
Filter de producten

Door de enorme eindejaarsdrukte kunnen we vanaf 20 november t.e.m. 3 januari 2024 geen nieuwe bestellingen meer aannemen, noch via de webshop, noch via e-mail of telefoon.

Enkele sfeerbeelden van het thema

Flower Power.